Apple Distinguished School

Begin september 2021 hebben wij het prachtige bericht gekregen dat wij zijn erkend als Apple Distinguished School voor de periode van 2021-2024. Voor u waarschijnlijk een raadsel wat dit inhoudt! Wanneer we kijken op de site van Apple dan schrijven zij dit zelf over Apple Distinguished scholen: 

‘Apple Distinguished Schools zijn centra van innovatie, leiderschap en kwaliteitsonderwijs. Zij gebruiken Appletechnologie om studenten met de wereld te verbinden, creativiteit te voeden, samenwerking te verdiepen en een persoonlijke leerervaring mogelijk te maken. 

Apple Distinguished Schools geven vorm aan de visie op leren met technologie. En naar onze mening behoren deze scholen tot de meest innovatieve ter wereld. 

Leiders, medewerkers en andere belanghebbenden van Apple Distinguished Schools hebben een duidelijke visie op hoe hun technologisch geavanceerde omgeving ondersteuning biedt bij het bereiken van leerdoelen. Schoolleiders hebben bouwstenen voor continue innovatie aangebracht die te maken hebben met cultuur, samenwerking, capaciteit, gemeenschap, financiën en meetbaarheid. De ondersteuning van de visie voor hun school is een voortdurend proces waar weloverwogen planning en praktische uitvoering voor nodig zijn, met de mogelijkheid om deze bij te sturen waar dat nodig is. Ze gebruiken iPads en Macs om creativiteit, samenwerking en kritisch nadenken bij de leerlingen te stimuleren. En ze ontwikkelen een omgeving waarin de leerlingen nieuwsgierig zijn en plezier hebben in de lessen.’

Voor ons betekent het niet dat nu wij opeens een ‘iPad-school’ zijn. Wij zijn nog steeds dezelfde school; een school voor gepersonaliseerd onderwijs, waarbij wij de iPad gebruiken als hulpmiddel om ons onderwijs vorm te kunnen geven. Voor de leerlingen blijft het ook deels hetzelfde. De belangrijkste verandering is dat wij nu aangesloten zijn bij een wereldwijd netwerk van onderwijsprofessionals die allemaal innovatief en creatief onderwijs willen verzorgen. We zullen plaatsnemen in internationale klankbordgroepen, waardoor er veel kennis en ervaring met elkaar gedeeld kan worden. Dit geeft ons de kans om nog beter onderwijs te kunnen geven, wat nog meer aansluit bij de talenten en interesses van onze leerlingen. De leerlingen zullen de komende jaren dus zien dat wij steeds meer kennis krijgen op het gebied van technologie en de lessen nog leuker, interessanter en uitdagender worden!